Hala karuzelowa

(70kB)

Dojarnia karuzelowa HBR

Dojarnia karuzelowa HBR to systemowe rozwiązanie stworzone do uzyskania wysokiej przepustowości, optymalnej pozycji krowy i komfortowego doju. Hala udojowa karuzelowa HBR posiada szeroki wybór automatyki doju oraz parametrów platformy.

Hala udojowa HBR to wewnętrzna dojarnia karuzelowa, gdzie krowy stoją w układzie rybiej ości. Dojarnie te dostępne są w rozmiarach od 16 do 40 stanowisk, zaspokajając potrzeby średnich i dużych stad. Różne typy platform - betonowe lub stalowe - oraz wielorakie opcje automatyki doju pozwalają na dopasowanie hali do wymagań hodowców.

Szczególną cechą hali HBR jest unikalny system ustawienia krowy na platformie. Bramka sekwencyjna wraz z ruchem platformy płynnie i pewnie naprowadza krowę na stanowisko udojowe zapewniając szybkie i właściwe jej ustawienie.

Hala HBR to także wydajne i bezpieczne miejsce pracy dojarza. Ustawienie krów pod kątem 30° zapewnia dobry dostęp do wymion i łatwą obserwację zwierząt w trakcie doju.

Dojarnie można wyposażyć w system żywienia, co wpływa na szybkość zajmowania stanowisk przez krowy i pozwala na ich dodatkowe, indywidualne żywienie koncentratami bądź dodatkami paszowymi.



Dojarnia karuzelowa PER

Dojarnia PER to rozwiązanie stworzone do uzyskania najwyższej przepustowości i komfortu doju w średnich i dużych gospodarstwach, a wielość opcji wyposażenia zadowoli najbardziej wymagającego hodowcę.

Hala udojowa PER dostępna jest w rozmiarach od 20 do 60 stanowisk. Platforma dojami może być wykonana ze stali chromowanej z profilowaną powierzchnią lub stali standardowej, pokrytej powłokami żywicznymi.

W dojarniach tego typu osiąga się najwyższe wydajności pracy dojarzy - powyżej 100 krów w ciągu godziny na osobę. Cały system został zaprojektowany tak, aby zapewnić właściwy ruch krów z obory do hali i z powrotem. Dzięki temu dojarz może skupić się na czynnościach ściśle związanych z dojem, co poprawia wydajność pracy i zwiększa szybkość doju.

Pomimo ukierunkowania na wydajność, system pozwala na indywidualne traktowanie krów. W przypadku krów wolno oddających mleko, pozostają one na stanowisku doju na drugi obrót platformy. Pozwala to na nieprzerwaną pracę całej dojami, maksymalną wydajność i komfortowe warunki doju krów.


Do góry


Konsumenci mleka wymagają mleka zdrowego, pozbawionego niebezpie- cznych dla zdrowia skażeń czy niemiłego zapachu. Także przemysł mleczarski stawia producentom mleka określone wymogi. W związku z tym, jakość mleka stanowi priorytet dla opłacalności jego produkcji.

Wykonanie strony internetowej egruszka@interia.pl