Orginalne przewody

Przewody w oborze muszą spełniać liczne zadania. Muszą pracować codziennie i bezawaryjnie, nie mogą zabarwiać ani odbarwiać mleka. Przewody powinny charakteryzować się odpornością na działanie detergentów i różnych czynników środowiska oborowego oraz być trwałe, giętkie i łatwe w obsłudze. DeLaval oferuje szeroki asortyment przewodów wykonanych z różnych materiałów i o różnych wymiarach, dostosowanych do rozmaitych potrzeb producentów mleka.

(34kB)Przewody TPE
Bardzo lekkie przewody wykonane ze specjalnych mieszanek gumowych. W połączeniu z lekkimi kolektorami odciążają dojarza przenoszącego aparaty udojowe. Dzięki niewielkiej wadze i wyjątkowej elastyczności gwarantują prawidłowe położenie aparatu udojowego na wymieniu. Nieprawidłowe ułożenie aparatu może prowadzić do obniżenia wydajności zwierzęcia. Przewody TPE występują w dwóch rodzajach: z niebieskimi końcówkami - przewody mleczne, z czarnymi końcówkami - przewody powietrzne.

Gumowe przewody mleczne
Odporne na tłuszcz, środki myjące i temperaturę otocznia. Zaprojektowane specjalnie dla sprzętu udojowego DeLaval gwarantują sprawny dój. Właściwie dobrana średnica i odpowiedni materiał zapewniają szybki przepfyw mleka. Posiadają pozwolenie na kontakt z żywnością.

Przewody mleczne z PVC
Przezroczyste przewody mleczne wykonane ze specjalnie dobranego materiału, odpornego na przebarwienia. Optymalna średnica i odpowiedni materiał zapewniają szybki przepływ mleka. Posiadają pozwolenie na kontakt z żywnością.

Przewody powietrzne i podciśnienia
Idealne do transportu podciśnienia. Charakteryzują się optymalnymi średnicami i są wykonane z wytrzymałych materiałów.

Podwójny przewód pulsatora
Wysokiej jakości przewód do przenoszenia pulsacji z pulsatora do kolektora. Odporny na warunki atmosferyczne i procesy starzenia. Zaprojektowany tak, by nie zsuwać się z króćców kolektora.

Przewód TRIXI
Unikalne rozwiązanie "trzy w jednym" - centralnie umieszczony przewód mleczny wraz z dwoma przewodami podciśnienia po bokach. Przewód TRIXI układa się prawidłowo, co jest koniecznym warunkiem dobrego doju i unie­możliwia krowie stawanie między przewodem mlecznym i podciśnienia, zmniejszając ryzyko upadku aparatu w trakcie doju.


Do góry


Konsumenci mleka wymagają mleka zdrowego, pozbawionego niebezpie- cznych dla zdrowia skażeń czy niemiłego zapachu. Także przemysł mleczarski stawia producentom mleka określone wymogi. W związku z tym, jakość mleka stanowi priorytet dla opłacalności jego produkcji.

Wykonanie strony internetowej egruszka@interia.pl